Новий закон про адміністративну процедуру: чого очікувати громадянам та владі

14:58, 26 декабря 2018 Автор: Наталья Мамченко Вячеслав Хрипун 1119 0 Распечатать

Як зробити принципи та порядок взаємин людини і публічної влади зрозумілими та чіткими для обох сторін? Адже на сьогодні норми, що регулюють ці відносини, розпорошені по різних законах, яких суб’єкти владних повноважень далеко не завжди дотримуються.

З метою упорядкування і приведення нашого законодавства у відповідність з європейськими стандартами в Україні вже не перший рік обговорюється необхідність прийняття окремого закону або кодексу, який би регулював правила адміністративних процедур для органів державної влади, місцевого самоврядування та їх посадових осіб. Наразі ця робота наближається до завершення.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бевзенко розповів «Право ТВ» про проект закону «Про адміністративну процедуру», що фактично готовий до подання суб’єкту  законодавчої ініціативи для подальшого внесення до Верховної Ради.
Право ТВ в соц. сетях