Як АРМА обирала Управителя Новороздільської ТЕЦ

11:2, 4 февраля 2019 Автор: Наталья Мамченко Александр Погребной 1142 0 Распечатать

22 січня 2018 року в Господарському суді м. Києва відбулося чергове засідання по справі №910/13604/18 за позовом ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» про визнання недійсним рішення тендерного комітету АРМА та договору про управління активами.

Власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ стурбовані ситуацією, що склалася з управителем, обраним АРМА. Так, зокрема, 12 січня 2019 року на теплоелектроцентралі виникла позаштатна ситуація, а саме аварія, через яку в багатьох квартирах стались пориви системи опалення, що призвело до затоплення осель новороздільчан. 

Найближчим часом департамент ЖКГ Львівської ОДА має прозвітувати про причини аварії, до 8 лютого завершити інвентаризацію квартир мешканців, які постраждали внаслідок аварії на Новороздільській ТЕЦ.

Паралельно власники ТЕЦ намагаються оскаржили результати конкурсу, за результатами якого обрали переможця без жодної з необхідних ліцензій у сфері енергетики та будь-якого досвіду діяльності в сфері енергетики. Власники ТЕЦ мають реальні побоювання щодо ефективності такого управління та його наслідків (пошкодження майна, збитки).

Незрозумілим залишається, як в конкурсі, де обов’язковими вимогами була наявність досвіду здійснення діяльності в сфері енергетики та наявністю діючих ліцензій в сфері енергетики обрали управителем - ПП «Гарант-Енерго М», яке не має ні ліцензій, ані досвіду в цій сфері та взагалі не могло бути учасникам конкурсу. 

З жовтня 2018 року суддя Господарського суду м. Києва Шкурдова Л.М. не може закінчити підготовче засідання, оскільки АРМА всіма можливими способами намагається затягнути розгляд справи, для прикладу заявляє відводи, ігнорує судові рішення про необхідність надання доказів. За словами представників власників, адвокатів АО «АФ «АКТІО» - Арсоєва Р.Т. та Кондратенко Т.М. – АРМА намагається затягнути розгляд справи, і поки це їм вдається, оскільки розгляд справи знову відкладено до 19 лютого 2019 року.

Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Про співвідношення діяльності АРМА та судового захисту «непорушного» права власності читайте детальніше за посиланням.  

Право ТВ в соц. сетях