Як поліція покриває незаконні дії щодо привласнення майна

15:24, 19 марта 2019 Автор: Александр Погребной 2786 0 Распечатать

15 березня під будівлю за адресою бул. Т. Шевченка, 1, що знаходиться на балансі ТОВ «Управляюча компанія «Карпати М», прибули невстановлені особи. Через кілька хвилин було демонтовано та відвезено у невідомому напрямку власність компанії  шлагбаум, що коштує не один десяток тисяч гривень. Будь-яких пояснень чи документів для демонтажу прибулі особи не пред’являли.

Найбільш цікаве в цьому те, що злочин відбувався під наглядом поліції. Замість того, щоб вжити заходів запобігання кримінальному правопорушенню, представники в поліцейській формі мовчки спостерігали за ним. На основі чого відбувається демонтаж, пояснити патрульні так і не змогли.

Зазначимо, що вимоги раніше виданого припису КП «Київблагоустрій» були в повному обсязі виконанні ТОВ «Карпати М», але це не стало на заваді для здійснення протиправних дій. Водночас КП «Київблагоустрій» не здійснило будь-який правових дій щодо вирішення правомірності розміщення шлагбауму для заїзду на прилеглу територію будівлі.

Відповідно до порядку демонтажу МАФів, у даному випадку шлагбауму, знесення мало здійснюватися за рішенням комісії у складі представника КП «Київблагоустрій», представника від ТОВ «Карпати М» (утримувача будівлі) та поліції. При цьому, згідно порядку, мав складатися опис, акт у трьох примірниках та мала надаватися інформація щодо подальшого місця зберігання шлагбауму, що зроблено не було.

Тож питання, чому поліція не лише проявила повну бездіяльність, але й фактично покривала протиправні дії з боку КП «Київблагоустрій», залишається відкритим.

Докладніше — у матеріалі «Право TV».

Право ТВ в соц. сетях