Конкурс до місцевих судів: як Рада суддів та ВККС спробували домовитись, відео

21:26, 12 августа 2019 Автор: Наталья Мамченко Вячеслав Хрипун 951 0 Распечатать

Конкурс на заміщення 220 вакантних посад суддів місцевих судів шляхом переведення судді на посаду судді до іншого суду, який Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 1 серпня, породив хвилю як стриманої радості, так і критики.

Діючі судді, які роками чекали можливості для переведення в суди ближче до власних домівок, побачили, що участь у конкурсі зможуть взяти тільки ті судді, що вдало пройшли кваліфікаційне оцінювання та мають повноваження для здійснення правосуддя. Іншим суддям, які ще не завершили оцінювання, невизначений час доведеться чекати або проходження співбесіди, або призначення на посаду.

Такий стан речей задовольнив далеко не всіх суддів. Тому Рада суддів була вимушена реагувати на претензії колег. Втім, своя правда була і у позиції Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яку на зустрічі представляли секретар кваліфікаційної палати ВККС Валентина Устименко та член Комісії Микола Мішин.

Засідання РСУ 2 серпня навряд чи можна було б назвати приємним для обох сторін.  Було помітно, що кожна сторона має своє бачення виходу з ситуації з проведенням конкурсу для переводу суддів, яке не співпадало з думкою іншої сторони.

Втім, на думку РСУ, до конкурсу слід було допустити як суддів, що вже пройшли кваліфоцінювання і набули повноваження, так і тих, хто лише вдало склав іспит та ще чекає на співбесіди.

Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Право ТВ в соц. сетях