Перезапуск ВККС: як обирали членів до конкурсної комісії, відео

15:49, 28 декабря 2019 Автор: Вячеслав Хрипун 946 0 Распечатать

Рада суддів України 20 грудня обрала до складу конкурсної комісії, яка буде проводити конкурс на посади 12 членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, трьох своїх представників.

Всього на посади в комісії претендували четверо суддів — членів РСУ. Це голова Ради суддів України Богдан Моніч, заступник голови РСУ Вадим Бутенко, суддя Верховного Суду Віктор Остапук, суддя Господарського суду Києва Оксана Марченко.

За результатами таємного голосування, більшістю голосів членів РСУ до складу конкурсної комісії були обрані Богдан Моніч, Віктор Остапук та Оксана Марченко.

Таким чином, друга спроба РСУ обрати своїх представників у конкурсну комісію вийшла вдалою. Ймовірно, що на позицію членів органу суддівського самоврядування цього разу вплинуло те, що 10 грудня Вища рада правосуддя затвердила положення про проведення конкурсу на посаду членів ВККС, а 12 грудня Рада оголосила про початок самого конкурсу. Відтак, сам конкурс у члени кваліфікаційної комісії суддів буде відбуватися з 26 грудня і фактично по лютий 2020 року. 

Тепер до складу конкурсної комісії потрібно ще призначити трьох членів за квотою міжнародних та іноземних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції, відповідно до міжнародних договорів. Втім, останні з делегуванням своїх представників поки не поспішають.

Детальніше дивіться в сюжеті ПРАВО ТВ.

Нагадаємо, раніше Право ТВ розповідало, як голові РСУ Богдану Монічу під час засідання Комітету ВР довелося пояснювати нардепам, чому Рада суддів не призначила 22 листопада своїх членів до Конкурсної комісії з обрання нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і чому з’їзд суддів наважився обрати двох членів ВККС, знаючи, що Верховна Рада ухвалила відповідний закон Президента Зеленського про перезапуск Комісії.

Право ТВ в соц. сетях