Зарплата працівників апаратів судів та помічників суддів: що каже РСУ, відео

9:26, 5 февраля 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 1566 0 Распечатать

Рада суддів України взялася за питання заробітної плати працівників апаратів судів та помічників суддів. На такі дії орган суддівського самоврядування спонукали численні звернення з судів та повідомлення у соціальних мережах про те, що працівники апаратів судів, зокрема секретарі судових засідань та помічники суддів, отримали значно менше, ніж у минулому році. Так, є багато повідомлень про те, що за січень 2020 року в апаратах судів заробітна плата в середньому становила 5-7 тисяч гривень і навіть менше, тобто вдвічі менше, ніж минулого року.

Проблему з виплатами для працівників апарату в Державній судовій адміністрації прогнозували ще восени минулого року, коли був прийнятий державний бюджет на 2020 рік. Тоді в судовій адміністрації казали про те, що дефіцит бюджету системи правосуддя на 2020 рік склав біля 10 мільярдів гривень. 

Вирішити так чи інакше проблему з виплатами для працівників апаратів судів та помічників суддів ДСА пообіцяла вже в лютому місяці.

Втім, остаточної впевненості, що ДСА вирішить питання із заробітною платою помічників суддів та працівників апарату, поки що немає. Тому Рада суддів буде тримати цю проблему на контролі.

Нагадаємо, раніше директор ДП «Інформаційні судові системи» Олег Тертичний повідомив, що через низькі оклади та високу завантаженість працівники апаратів судів допускають помилки при відправленні рішень до Єдиного реєстру.

Право ТВ в соц. сетях