Зарплата працівників апаратів судів: чи буде вирішена проблема, відео

17:48, 24 февраля 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 872 0 Распечатать

Проблеми з виплатами для працівників апарату в Державній судовій адміністрації прогнозували ще восени минулого року, коли був прийнятий державний бюджет на 2020 рік. Тоді в судовій адміністрації казали про те, що дефіцит бюджету системи правосуддя на 2020 рік склав біля 10 мільярдів гривень. 

Однак гостро проблема з оплатою праці у судах постала в січні 2020 року, коли працівники апаратів судів отримали майже вдвічі менше, ніж у минулому році.

19 лютого парламентський Комітет з питань правової політики намагався зрозуміти, як буде вирішуватися питання з фінансуванням судової влади та що вже зроблено на даний час.

Втім, в Міністерстві фінансів вважають, що в цілому казати про дискримінацію працівників апаратів судів у виплаті винагороди, зараз некоректно. Згідно наведених представником Мінфіну даних, заробітна плата працівників апаратів судів відповідає середній зарплаті працівників ряду інших держустанов.

Така оцінка речей Мінфіном викликала сумніви у народних депутатів та Державної судової адміністрації. За словами голови ДСА Зеновія Холоднюка, вирішити гострі питання фінансування судової влади потрібно вже до кінця лютого.

Поки що в Мінфіні будуть намагатися вийти з ситуації шляхом перерозподілу вже раніше закладених в бюджеті коштів. Втім, схоже, що без внесення змін до бюджету 2020 року все ж не обійтись.

Однак, коли відповідні пропозиції будуть внесені Кабінетом міністрів та проголосовані парламентом, досі незрозуміло.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 
#ВячеславХрипун #зарплата #Холоднюк #суд #ГСА
Право ТВ в соц. сетях