Як розуміти, про що говорять судді, та верифікувати судову інформацію

16:50, 19 мая 2020 Автор: Наталя Мамченко 996 0 Распечатать

Як розуміти, про що говорять судді; як налагодити комунікацію між судовою владою та журналістами; і чому медіа не цікавлять хороші новини?

Про це і не тільки спілкувалися учасники круглого столу-тренінгу організованого до «Судово-юридичною газетою» за підтримки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Учасники зупинилися на практичних питаннях, зокрема, чому суди не можуть виносити лише ті рішення, які подобаються громадськості, як верифікувати правову інформацію та виокремлювати фейки, як судді можуть допомогти журналістам знайти необхідні дані, як журналісти можуть побудувати ефективну комунікацію з судами та як зацікавити громадян правовою тематикою.

Участь у заході взяли голова Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, суддя Верховного Суду Володимир Кравчук, головний редактор «Судово-юридичної газети» (SUD.UA) Наталя Мамченко, гарант магістерської програми «Правова журналістика» Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Катерина Горська, суддя-спікер Шевченківського районного суду м. Києва Ірина Фролова та член Асоціації, суддя-спікер Дніпровського районного суду м. Києва Юлія Іваніна, а також студенти Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях