Політиків закликали не посягати на незалежність судової влади, відео

16:51, 12 июня 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 745 0 Распечатать

Пленум Верховного Суду 29 травня вчергове звернув увагу Верховної Ради на недопустимість посягань на незалежність судової гілки влади та неприйнятність свавільного обмеження розміру суддівської винагороди.

Пленум Верховного Суду, як відомо, вже звернувся до Конституційного Суду України з приводу законності обмеження суддівської винагороди 10 мінімальними заробітними платами. Однак, одночасно Пленум вирішив звернути увагу на ще один законопроект — № 3495 від 15 травня 2020 року, який встановлює нові обмеження у виплаті суддівської винагороди на час дії та після завершення надзвичайної ситуації в Україні.

Як підкреслив Секретар Пленуму Верховного Суду Дмитро Луспеник, не може в цивілізованій країні бути так, щоб всі її проблеми вирішувалися за рахунок судової гілки влади.

Пленум Верховного Суду прийшов до висновку, що законопроект №3495, у разі його прийняття, буде  мати надзвичайно негативний вплив на судову владу. Ще раніше, 26 травня, до такого саме негативного висновку щодо законопроекту № 3495 прийшла Вища рада правосуддя.

Втім, чи дослухається парламент до судової влади в цей раз, впевнено сказати навряд чи можливо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях