В Раді суддів України розповіли, що чекає країну, якщо судді продовжать звільнятись, відео

9:47, 21 июля 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 1312 0 Распечатать

З січня 2020 року з посад суддів судів різної інстанції та спеціалізації звільнилося вже близько 130 суддів. Справи, які були в провадженні цих суддів, передаються на новий розподіл та розглядаються спочатку. Коли в цих справах тепер будуть постановлені судові рішення, навряд чи хтось зможе спрогнозувати.

Втім, серед громадян звістки про звільнення суддів зазвичай не викликають особливих емоцій. Нерідко спостерігається нерозуміння того, що велика кількість відставок суддів не тільки поглиблює кризу судової влади, а й взагалі - кризові явища у державі.

Досі не зрозуміло, чи дослухаються до проблем судової влади виконавча та законодавча гілки влади. Президентський законопроект № 3711, який міг хоча б розблокувати процес створення Вищої кваліфікаційної комісії суддів для проведення конкурсів на посади суддів, 15 липня був підтриманий профільним Комітетом Верховної Ради. Але коли саме за нього проголосує власне сама Верховна Рада, достеменно невідомо.

В Раді суддів України звертають увагу, що якщо судді продовжать масово звільнятись з посад, то тоді програють усі. І держава, і суспільство, і окремі громадяни.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях