Як на Комітеті з питань правової політики обговорювали судову реформу Зеленського, відео

11:49, 7 августа 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 1918 0 Распечатать

Комітет Верховної Ради з питань правової політики 15 липня розглянув та підтримав законопроект Президента Зеленського № 3711 про судову реформу, яким влада намагається створити нову Вищу кваліфікаційну комісію суддів, подолати кадровий голод у судовій владі та вирішити питання співіснування Верховного Суду та Верховного Суду України.

Засідання відбулося за участі представників Офісу Президента.

Право ТВ вдалося потрапити на дане засідання, незважаючи на карантинні обмеження.

Нагадаємо, що необхідність прийняти законопроект № 3711 виникла після того, як у березні цього року Конституційний Суд України визнав неконституційними ряд положень закону № 193-IX, яким передбачалася масштабна перевірка на доброчесність членів Вищої ради правосуддя та суддів Верховного Суду.

Попри те, що більшістю голосів на Комітеті все ж був підтриманий президентський законопроект, а альтернативні відхилені, під час обговорення справа доходила до досить серйозних дискусій. Навіть, між членами однієї політичної сили.

Голосування за законопроект № 3711 в Комітеті,  у підсумку, також пройшло непросто. Підтримали законопроект тільки 12 членів Комітету, а відразу сім – утримались. Тепер долю президентської ініціативи визначить Верховна Рада. Втім, коли саме це відбудеться, достеменно невідомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях