Бунт артистів під Кабінетом міністрів: як співаки та музиканти право на концерти виборювали, відео

15:12, 4 сентября 2020 Автор: Вячеслав Хрипун 2873 0 Распечатать

Український шоу-бізнес за час дії карантину опинився у скрутному становищі. Багато концертів або вже були скасовані, або зараз під питанням.

До того ж, українських співаків та музикантів неабияк розлютили рішення Кабінету міністрів, який на час дії карантину ввів низку обмежувальних заходів, які дозволяють повноцінно працювати далеко не всім артистам.

Одна з головних проблем – це обмеження концертної діяльності для підприємців, в яких класифікація видів економічної діяльності (КВЕД) у вигляді концертів не є головною.

Також, артисти вимагають перегляду практики видачі грошової допомоги, тобто коли певні виконавці отримали на неї право, тоді як інші такого права не отримали.

На думку організаторів акції протесту – Української музичної профспілки, якщо обмеження не будуть зняті найближчим часом, то українській шоу-бізнес чекає занепад та відтік кваліфікованих кадрів за кордон.

У акції прийняли участь зірки українського шоу-бізнесу: Андрій Джеджула, Оля Полякова, Аліна Паш, Alyona Alyona та інші.

Втім, якщо влада знов проігнорує вимоги шоубізнесу, то артисти, танцюристи, музиканти, хореографи обіцяють знову прийти під Кабінет міністрів, однак тепер вже не з дружніми намірами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях