Чи отримають українці через 15 років пенсію, відео

7:0, 1 февраля 2021 Автор: Микола Шевчук 2046 0 Распечатать

На Українському пенсійному форумі, який триває 27-29 січня, представники Кабміну розповіли, чи справді через 15 років в Україні не платитимуть пенсії, як позбутися дефіциту пенсійного фонду та переходу України до накопичувальної пенсійної системи.

Зокрема, виступаючи, міністр соціальної політики України Марина Лазебна вказала, що майже 60% пенсіонерів отримують пенсію меншу за 3000 грн. У 2003 році було визначено, що в Україні має запрацювати трирівнева пенсійна система. На сьогодні є солідарна і накопичувальна (нею охоплено менше 1 млн людей), що за словами міністра складає 9% застрахованих осіб.

«Треба змінювати філософію ставлення до людей у поважному віці. Нам потрібно припинити вважати їх утриманцями і зрозуміти, що у них великий потенціал», - підбила підсумок вона.

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко вказав, що проблеми Пенсійного фонду виникають через тіньову економіку, коли не надходять кошти до бюджету.

Він закликав змінити законодавство, аби можна було контролювати державними органами більше коштів, у тому числі ті, які зараз знаходяться в електронній сфері. Також, на його думку, «банківська таємниця є головним, хто підтримує тіньовий ринок зайнятості» і тому контролюючий орган повинен мати доступ до банківської таємниці.

Більш докладно дивіться у сюжеті ПРАВО ТВ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях