Електронне судочинство: чи буде «Дія» обмінюватись інформацією з «єСуд», ВІДЕО

17:0, 7 октября 2021 Автор: Наталья Мамченко 2444 0 Распечатать

28 вересня у Державній судовій адміністрації відбулась презентація мобільного додатку «єСуд». Мобільний додаток покликаний спрости доступ до правосуддя як мешканцям віддалених населених пунктів та непідконтрольної уряду України території, так і всім іншим жителям України.

Крім того, мобільний за стосунок дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на власний смартфон.

Втім, у багатьох користувачів виникає питання, чи буде застосунок «Дія» обмінюватись інформацією з «єСуд» та чи зможуть користувачі дії отримувати інформацію про виклики до суду.

Так,  за словами Сергія Чорнуцького, користувачі дії зможуть використовувати отримані судові рішення, як оригінали судових рішень для можливості пред’явлення їх в інших державних органах де потрібно було їх завіряти. Якщо в «Дії» буде реалізований відповідний сервіс, то можна буде вчиняти певні юридичні дії, які передбачають надсилання завіреного судового рішення або оригіналу судового рішення».

Чи буде «Дія» обмінюватись інформацією з застосунком «єСуд» та чи буде створений один єдиний додаток, Право ТВ розповіли заступник Голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький та народний депутат України від партії «Слуга народу» Роман Бабій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях