Конференція «Україна без рейдерства: як впізнати рейдера та перемогти його», прямий ефір

9:4, 21 декабря 2021 Автор: Сергей Студенников 2192 0 Распечатать

Протягом кількох останніх років набула особливої гостроти проблема  незахищеності власників нерухомого майна та корпоративних прав від злочинних дій, внаслідок яких відповідне майно протиправно переходить під контроль інших осіб.

У зв’язку з цим одним із ключових завдань, необхідних для подальшого здійснення реформ та зміцнення держави, визначено :

  • скасування процедури адміністративного оскарження рішень та дій у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу.
  • необхідність якнайшвидшого переведення частини реєстраційних послуг в електронну форму, зокрема створення умов для проведення реєстраційних дій на підставі судових рішень в електронній формі та інших дій, спрямованих на діджиталізацію процесу державної реєстрації.

В планах держави передбачити:

  • позбавлення Міністерства юстиції України повноважень щодо прийняття рішень про скасування реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень;
  • виключно судовий порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів, суб'єктів державної реєстрації у сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
  • перегляд підходів до складу та повноважень суб’єктів державної реєстрації у цих сферах.

Про це  та інше «Право ТВ» дізнавалося під час презентації проекту «Україна без рейдерства» з Ольгою Оніщук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Право ТВ в соц. сетях